Popular Posts

Thursday, 21 July 2011

We are confident…..how about u??

Rindu rasanya nk bertemu kwn2 rpat di UTm…hehe..bile tnggl dirumah bersendirian, teringt kembali kenangn bersama teman2 rapat yag tersyg terutamanya Shazana, nina, wan ruhana, dan salmi…hehe mereka nie adalah teman rapat sekepala aku di uTm..hehe..teman satu “group asgmnet”, teman meluahkan perasaan, teman “hang-out”, teman ketika belajar,teman berfesyen.hehe

Teringt pertama kali berjumpa mereka di UTm..semuanya cm ada “chamestry” yg sngt kuat antara kami yg membuatkan kami rapat sampai hari ini…paling aku tidak dapat lupakan ketikan didalam class “HUBUNGAN ETNIK” yang diajar oleh Proff Dr Norhani  Bakri, kami nmpk yakin ketika pelbagai soalan diajukan, pd hal xready pun…hehe..tp tetap kekal “confident”…bak kata sha..”confident tue penting”…kami pun mengakuinya..lbh2 lagi ketika “presentation”…kami nmpk sungguh yakin..walaupun langsung tiada persediaan antara satu sama lain..disebbkan adanya sikap “confident” itu, “presentation” kami sering mendapat perhatian..hehe



Mcm2 gelagat pelik yang sering kami lakukan ketika di class..terutamanya bila “lecturer” sedang mengajar..kami sibuk bergosip..hehe..ada tue siap online lagi..dengan alasan ngh wat research…paling tidak dapat dilupakan ketika class “Information system”…sedang pelajar laen khusyuk mendengar  pelajaran yang dismpaikan kami sibuk “key-in” data…hehe..kami mempunyai hobi yang sama iaitu “key-in”data..dengan kata laen “muka buku” atau “facebook”..hehe..”post” saja status baru, kami cume mengambil masa 15 minit ntok memenuhkan komen dengan tahap kelajuan masing2…hehe..itulah kelebihan kami…

Per yg menarik ttg kami…kami semua suke berfesyen..hehe…setiap kali pergi kuliah..kami akan memakai pakaian yang ala2 pergi menonton wyg…hehe..tetap “vogue” walaupun takdelah nk pandai sngt dalam class…yang pentng kami bahagia..bila berjalan didepan org brulah rasa “confident”..hehe mcm2 kerenah kami…walaupun agak pelik…kami tidak langsung mengabaikan pelajaran dan tugasan yang diberikan…tugasan sentiasa menepati masa dan mantap..hehe…bila diingatkan semula,ia sngt melucukan..krn kami bknlah jns yg “ulat buku” tp tetap “confident”…hehe

Rindu sngt dengan mereka…tringin nk “hang-out” same2..lpskan tension..ilangkan boring…lupakan segala masalah bila bersama mereka…sesungguhnya aku sngt bersyukur memiliki kwn2 yg sentiasa ada ketika sush dan senng seperti mereka..mereka adalah antara kawan2ku yg terbaek..smoge kami sentiasa kekal sbg kwn2 selamanya..biar sekalipun kita memiliki kekasih..teman2 jngn sesekali dilupakan..krn ikatan persahabatan lebh kukuh daripada ikatan percintaan…sekian…..
video




Awi Rafael - Pulanglah

Saturday, 25 June 2011

Kenapa 25????

Hehe..pasti menjadi persoalan diminda..mengapa angka 25 menjadi pilihanku??? Tp bgiku, angka 25 merupakan sejarah yang paling indah dalam hidupku.. Angka inilah yang telah menemukan dua hati dan mungkin menyatukannya menjadi satu.Angka inilah yang telah banyak mengubah kehidupanku sepanjang mengenali dirinya..Rasa bahagia, gembira, teruja, sering menjadi teman rapat yang menyusuri hari2ku.





Dia sangat indah sekalipun dia tidak mengakui nya, namu jika aku mampu memilikinya, aku lah insan yang paling bertuah didunia.Ia aku mengakui, setiap manusia didunia mahukan kesempurnaan dlm hidup terutamanya dlm mencr  teman isitimewa. Tp adakah mereka benar2 sempurna untuk mengharapkan kesempurnaan sepanjang hidupnya.Bagiku mengenali dirinya sudah cukup membuatkan hari-hariku sempurna ketika bersamanya.
Bukan kecantikan atau kekacakan yang menjd dambaan setiap insan. Cukuplah sekiranya ia sekadar mata memandang  dan membahagiakan. Kecantikan luaran hanyalah aksesori tambahan yang boleh musnah pada bila2 masa. Ttp kecantikan dalaman????itulah yang menentukan tahap kecantikan seseorang…


“awak…biarlah saya berterus terang, awak sngt indah dan sukar ditemui diabad ini, buta lah hati saya sekiranya saya tidak mampu menilai segala kebaikan dan keikhlasan awak terhadap saya. Saya tidak langsung menginginkan wajah yang cantik tetapi sekeping hati yang suci dan ikhlas yang mampu memberikan kasih sayang kepada saya. “ awak bnyk mewarnai kehidupan saya diketika ini, yang saya cari-cari telah saya temui.”

Doaku semoga hubungan ini berkekalan dan diberkati yang Maha Esa. Sungguh mendalam makna  bagiku angka 25 itu. Angka itu akan sentiasa terpahat dikotak fikiranku selamanya.







Acha Septriasa Ft Irwansyah - Ada Cinta

Sunday, 19 June 2011

Dikau ilhamkan bahagia….



Perkenalan yang singkat antara diriku dan dirimu..
Membawa 1001 kebahagiaan dalam hidupku yang tidak pernah aku rasai sebelum ini..
Hadirmu bagaikan menyuluh taman hatiku yang selama ini sepi..
Menyerikan hari-hariku bersama paduan semangatku…


Masih mekar dalam ingatanku..
Menyingkap sejenak pertama kali sewaktu mengenali dirimu..
Segalanya seperti yang telah dipermudahkan bagi diriku..untuk mengenali dirimu..
Di dalam membina sebuah  hubungan yang abadi…

Setiap detik yang berlalu bagaikan sebuah sejarah yang terindah dlm hidupku..
Semakin ku rasakan kehadiran dirimu menemani hari-hariku…
Pertuturanmu…
Tingkahlakumu…
Kemesraanmu..
Segalanya indah dan bersatu menjadi rantaian kebahagiaan  diriku…
Adakah engkau turut merasakannya?????


Biar sekalipun pungguk merindukan bulan…
Aku tetap setia menanti kehadiran dirimu…..
Benarlah pepatah cinta itu buta….
Sekalipun aku masih belum menemuimu…
Dibenak sanubariku mengakui….
Dikaulah yang ihamkan bahagia…..


Ku titipkan doa  semoga hubungan ini diberkati  Maha esa..
Semoga masih ada harapan bagiku untuk melangkah ke babak yang seterusnya…
Di dalam meniti hari-hari bahagia bersamamu..











Impian Cinta Rem

Thursday, 2 June 2011

kau masih disini



Walaupun telah sekian lama dia telah meninggalkan diriku...namun aku masih lagi merasakan kehadirannya..namun apalah kudrat ku ntok kembalikan semula bahagia yang telah lama menjauh pergi..benar dia adalah insan yg sempurna namun ia bukan milikkku..masa yang aku harapkan ntok melenyapkan segala kenangan bersamanya tidak mampu membawa ia pergi. 

Teringat sejenak ketika pertama kali bertemu dengannya, dia bukanlah insan yang aku inginkan...namun,segalanya berlaku begitu pantas..mengenali dirinya adalah sesuatu yang amat membahagiakan.. dia seorang yang "Low Profile", rasa selesa bila berdampingan dengannya. Apa sahaja perkara yang dia gemari adalah menjadi perkara yang turut aku gemari. Dia banyak mengajarku erti bahagia,perkongsian dan kerinduan.

kini segalanya sudah menjadi sejarah. kami mmg ditakdirkn ntok tidak bersama. Dia pergi tanpa sebarang ungkapan perkataan, walaupun hanya "Selamat Tinggal"..Aku tetap pasrah dan terus mengorak langkah perjalanan hidup demi mencapai impian yang selama ini aku pendam..doaku semoga dia lebih bahagia disamping insan yang dapat membahagiakan dirinya. Barulah kini aku mengakui bahwa bila kita menyanyangi seseorang, satu sahaja matlamat yang ingin kita capai, iaitu untuk melihat insan yang kita sayang itu bahagia, walaupun bukan kita yang dia pilih ntok membahagiakan dia.


Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Mungkin ini sudah suratan
Engkau dan diriku tak bisa bersama
Mungkin ini sudah suratan
Sudah suratan

Jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
Aku disini dengan sejuta cinta untukmu
Jangan kau pergi untuk melupakan aku
Aku menangis karena hidup tanpamu

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya


Monday, 4 April 2011

masih terdetik sepi.....

kehidupan tidak semudah yg disangkakan...tidak semua perkara yang kita inginkan akan menjadi kenyataan..terutama sekali dalam percintaan...kadang2 sedang aku dibuai lena keasyikan dunia...aku terlupe sesuatu yang banyak berjasa kpd aku...sampai satu saat aku terus melupakan dan mengabaikannya...jelas skali ianya tidak berkekalan..tat kala aku dikejutkan semula dari lena yang panjang duniawi..namun aku masih berdiri..mengucapkan syukur ke hadrat ilahi  krn masih ada lagi insan yang menyanyangi diri ini...walaupun penh suatu saat aku penh mengabaikan mereka...namun dengan kegagalan yang pernah aku hadapi..aku bangkit ntok menggapai sinar yang kian menjauh pergi...namun aku tetap berusaha demi kehidupan yang mendatang..tp kenangn bersam die tetap tersemat dihati..walaupun ianya masih terdetik sepi..aku tetap melangkah dengan penuh tabah...terima kaseh ibu dan ayah...rakan2...dan insan yang mengenali diri ini...krn kamoo aku masih cekal berada disini dengan segenggam harapan dan impian....